Bra jobbat Sverige!

Då var schlagerveckan slut. Jag har tittat på nästintill allt. Alla inför-program, försnack med Gina, semifinalerna och såklart den stora finalen ...och eftersnack. Haha, Love it. Jag tkr Sverige fixat det här med bravur! T.o.m. Petra Mede får en tumme upp. :)
 
 
Tycker verkligen vi visat upp oss från vår bästa sida med mellanakterna och humorinslagen. (nio av tio skämt var roliga.) Allt från "bron" till våra duktiga artister Loreen - Darin - Agnes - SDF. Det första öppningsnumret av hela tjofaderittan med Loreen och alla barnen på bron var så fint och mäktigt. Även snyggt med ingången av alla länder + flaggor på bron uppe i luften också. Älskade presentationslåten av Sverige och svenskarna i finalen med Petra. Klockrent när Carola blåste av scenen, hahaha!
 
 
 
Lite jag snappat upp:
Enligt våra grannar i Europa har detta varit den bästa ESC-finalen, ever, och jämförs med OS-invigningen i London. Artisterna har haft det bästa ljudet på scenen, så bra att dom hört sig så klart som om dom stått längst upp på en bergstopp, att dom varit avundsjuka över Jean Paul Gaultiers specialdesignade klänningar till Petra, att detta kommer bli väldigt tufft för Danmark att följa upp. Så vi svennar kan nu vara stolta som tuppar! :)
 
 
Och sist men inte minst så vann rätt låt. Jag hade hoppats lite på Nederländerna och Anouk då jag fastnat för den låten och för att den var så annorlunda, men Danmarks låt var också jätte bra. Dock förtjänade Sverige att komma mkt längre upp än vad vi gjorde. Vi vann iaf. omröstningen om bästa skrivna låt av alla låtskrivare som var med. ;)
Taggar: ESC, eurovision song sontest 2013;

Stora tjejen!

♦ Här hemma har vi en stortjej som är utan blöja på dagarna och som sover middag allt mer sällan. Visst blir det i trosorna ibland men hon är jätteduktig på att säga till när hon måste gå på toa med tanke på att vi bara tränat ca en vecka.
 
 
♦ Vid 2-års kontrollen mätte hon hela 94 cm lång. 4 cm längre än mig när jag var lika gammal. Verkar bli en långstång som kommer växa om mamma det här. Fötterna kräver storlek 26 (!) så dom får ju ta och lugna ner sig lite nu tkr jag.
 
 
♦ Nya ord och längre och klarare meningar spottar hon ut hela tiden. Ibland är det som att hon har saker som vi sagt nedskrivet i hjärnan som hon läser upp sakta ord för ord. Ibland får man sig ett skratt också då det kommer helt oväntade saker ur munnen.
 
Hon leker med en häst på bordet som ramlar ner.
"-åh nej, hästen faller!"
ööh.. faller? hur ofta använder vi det ordet då? haha!
 
Hon provar en ny klänning och en hatt som hon hade förra sommaren.
"-Mejja sessa nu!"
 
Två mornar har jag vaknat och det första Mejja sagt när jag tittat på henne är
"-Äskar dig mamma!"
Aaaaww, hur gullig får man bli? Mitt hjärta smälter! :'D
 
 
Min fina Mejja! ♥

Barnrums-inspo.

Nu är det nära, sååå NÄRA, till det att Mejjas rum är klart! Det är bara lister och el kvar, sen är det dags för det allra, allra roligaste - piffet! :D Åh vad det kliar i fingrarna på mig.
 
 
Jag bara ä.l.s.k.a.r dom sista två bilderna med det lilla caféet och köket! ♥ Ska försöka göra ngt liknande till Mejja. :) Skulle även behöva en ny säng till henne. Hon har ju fortfarande spjälsängen (vid 2-års ålder!!) och det börjar bli ganska tungt för ryggen att lyfta henne upp och ner ur den. Går ju inte att ta bort ena sidan på våran heller... Men hittar ingen säng jag gillar. Vill ju ha lite gammaldags-stil över det. Skulle allra helst vilja ha en fin växa-säng. Nån i närheten som har en på lager? :)
 
Taggar: barnrum, lantligt, shabbychic;