Ledig Helg!

Aah vilken underbart härlig helg vi har haft. Känns som jag fick lite tillbaka efter att ha jobbat förra, hela påskhelgen (gav ju faktiskt bort långfredan annars hade jag jobbat alla 4 röda påskdagar). Jag var lite bitter efter det faktiskt. Jag hatar att jobba helg när alla andra är lediga och hittar på massa roliga saker i finvädret. Men nu fick jag också vara med. :)
 
        
        
 
Vi har haft fruktsallds-piknick, varit i Forsa och hälsat på Kajsa med familj, mage och nyhuset, grillat kött till middag, hängt upp Mejjas nya gunga i äppelträden, njutit av solen ute på gården, grillat korv-/hamburgelunch på stranden och bara mått så bra! ♥ :D Underbara dagar!

De obekväma

Det går en dokumentärserie på Svt1 nu där några profiler delar med sig om hur dom skulle vilja ändra vissa saker i samhället. Igår var det Clara Lidströms (Underbara Clara) del. Hon tycker bl.a. att vi ska börja jobba mindre än vad vi gör för att få mer frihet och tid över till annat och minska vardagsstressen. Att vi ska lagstifta om 6 timmars arbetsdag istället för som det är idag 8 timmar. Och jag blir så glad. Hon slår huvet på spiken. Det är just det här jag menar och alltid har försökt få fram. Ofta när jag berättat för folk att jag bara jobbar 50% och att jag inte vill ha mer så har jag ibland fått antydningar om att vara lat och odriftig. Men så är inte fallet. Jag vill bara inte slösa bort hela mitt liv på att bara jobba och jobba. Vad är det för mening med att slita arslet av sig om man inte har tiden till att göra saker man vill göra? Vad är meningen med att vara helt slut på lördan efter en full arbetsvecka för att på söndan ha ångest över att en ny börjar? Jag är så less på Reinfeldts "jobba - jobba mera - jobba tills vi dör." Såg på nån reklam att "vi svenskar har sån tur som faktiskt är lediga hela två dagar i veckan". Alltså jag ville bara skratta. Två dagar är ingenting! Kanske om man jämför med andra samhällen? men inte om man tänker på livskvalité.
 
 
Citat ur dokumentären
"Vi har en arbetsmarknad som är byggt efter en man. 8 timmarsarbetsdag, hela det systemet kommer från en tid när man hade en fru som skötte hushållet och barnen. Idag ska båda arbeta. Problemet är inte att kvinnor jobbar deltid, problemet är att män inte gör det!"
 
"Vi har ju arbeten men vi har bara inte fördelat dom rättvist."
 
Alltså Clara är min idol. Hon är så klok och har samma värderingar som mig. Om hon hade ett politiskt parti skulle jag rösta på henne direkt!
 
 
Underbara Clara - Jag hatar arbetslinjen
Underbara Clara - Köp tid för pengarna
De Obekväma - Underbara Clara dokumentären
 

Hello Kitty tårta


Mejjas 3-års tårta som hon själv beställt. :)
Vanliga vita sockerkaksbottnar med vitchokladmousse och hasselnötsmousse. Men den här gången provade jag att täcka med marsipan för första gången (då vissa av mina gäster inte är så förtjust i sockerpasta och har önskar marsipan istället, även jag tycker sp är ganska mäktigt) och det gick ju bra det med. Hade fått för mig att den lättare går sönder än sp. Dekorationerna är dock gjorda i sp.
 
 
Men nu börjar jag nästan känna mig färdig med såna här tårtor... det tar sån tid. Det brukar ta ca 3 timmar att få ihop den (iaf. den här och hennes 2-års tårta) och så tycker jag det är godare med en vanlig gräddtårta faktiskt. Det är ju roligt att vara kreativ men det är nästan inte värt det. Ju mer jag gör senaste års populära bakverk (såsom dessa tårtor, macarons..) så vill jag mer gå tillbaka till dom klassiska man alltid ha ätit på kalas och fikor. Kanelbullar, Kärleksmums, chokladbollar...