Gävle-Weekend med Color Run

Då kan vi även bocka av Color Run-loppet i Gävle. Det var jag och fyra tjejer från Andreas sida som var med (svägerskor, kusin o systerdotter). Vi + papporna och minstingarna åkte två bilar tidigt på morgonen för att hinna till loppet. Svärisarna + Edvin och Mejja åkte tåg ner. Vi skulle nämligen sova på hotell oxå allihopa! :) 
 
Vi hämtade ut våra start-kit och köpte även lite rolig rekvisita till loppet. Jag fegade ur och försökte göra allt för att få så lite färg i håret som möjligt (jag och mitt hår! ;) haha.) då jag läst många som inte fått ur färgen trots mååånga tvättar och lång tid gången. Det är säkert kul för stunden med all färg och sådär men jag har verkligen ingen lust att gå runt med grön-skimrat hår 1 år efter loppet. Har haft "grön-blont" hår en gång i mitt liv (blev missfärgat av vattnet i Sörfjärn då jag blekte det) och det är inte fint. Därav kepsen (smörjde även in svansen med kokos-olja oxå) och att jag ser ut som en lodis, haha! Jaja nog pratat om mitt hår... Nu till loppet!
 
 
Det var en jättekul grej! ..med färgkastning vid startinjen, musik, dans och hålligång. Loppet är 5 km, ingen tidtagning och vid varje km är det en färgstation där några står och sprutar färg på alla som passerar, olika färger vid varje stopp. Tycker det var en bra slinga, jättefint i Gävle och härligt tjejgäng som jag var med såklart. Meeen, det hade varit ännu roligare om jag hade kunnat springa, så nu gick vi mest. 
 
 
Vid mållinjen, var det finnish line festival framför scenen, med ännu mer färgkastning och dans och röj. 
 
     
     
 
 
Efter loppet drog vi till hotellet, duschade bort färgen som satt ganska så bra på vissa ställen. Är fortfarande lite grön i armvecken och tårna. Barnen badade i poolen. Sen på kvällskvisten blev det middag på en Texas-restaurang och Oh my god vad gott det var! Längesen jag åt kött ute, entrecot, ribs + hickorysås är grejer det! ;) Natten var inte sådär hotell-lyxig precis då Majken vaknade upp morgonen vi åkte ner med en snorig näsa,  typiskt. Men det har gått bra för henne trots att hon är hängig, sov hela vägen hem idag. 
 
En riktigt rolig tripp och helg har det varit! Längtar redan till nästa år! Då tänkte vi även ta med Mejja och Edvin och några fler tjejer på själva loppet oxå. Och kaaanske kanske att jag skippar kepsen då. Haha! ;)

Sista sekunden besök på Furuvik

I lördags packade vi in skrindan och största lilla hjärtat i bilen för en dag i Furuvik. Sista helgen dom hade öppet så det var ju precis så vi hann med det i sommar. Minstingen lämnade vi hemma hos svärisarna då hon är för liten för att få ut ngt av det + att det skulle vara stekande sol och varmt den dagen, och så fick dagen kretsa kring bara Mejja för en gångs skull. Det tror jag hon tyckte om, som farmor Margit sa; Det var hon värd! :)
 
Började med djuren som vanligt :)
 
Porträtt på Andreas och Mejja, haha! Missade den här förra året...
 
Vid lunch nådde vi kamelerna som var riktigt pratglada och sugna på löv. Folk gick upp i skogen intill och plockade kvistar och det höll dom koll på. Följde folk med blicken och sprang efter muren dit dom gick med kvistarna. Det var tydligen andra grejer än vanligt gräs det. :)
 
Efter maten blev det karusellåkning för resten av dagen. Och i år fick lilla fröken åka dom lite större karusellerna oxå. Andreas fick oxå följa med på första åket då jag trodde hon skulle bli rädd i den där slänggungan. Den går ju ganska fort och högt upp, men icke, hon satt med världens flin och skulle åka allt själv efter det. 
 
Snacks-paus!
 
Favorit karusellerna i år var slänggungan (som den inte heter där egentligen) och det större frittfallet (?vet inte vad den kallas heller?). Spöktåget åkte vi oxå allihopa och det är jag faktiskt impad att hon vågade då jag nästan blir lite småskrämd där inne, haha. 
 
Nöjd tjej påväg hemåt i kvälssolen. ♥ En riktigt fin och rolig dag!

Jag är arg!

Jag är så arg!
Jag är arg på alla som lägger ut spring/jogging-bilder på instagram.
Jag är arg på alla som kan springa, men som inte gör det.
Jag är arg för att jag ska springa Color run på lördag, men kommer måsta gå.
Jag är arg på sjukgymnasten som skulle höra av sig efter sin semester förra veckan inte har ringt. Jag vill ha hjälp och det är nu!
Jag är arg på den här jävla degmagen som är en storlek större än resten av kroppen. Så himla oskönt att ha på sig tighta byxor som bara åker ner, tänk en strumpa på en bebis. Det är svambob fyrkant och jag.
Jag är arg för att det bara är vi kvinnor som får proppa i oss massa hormoner i denna mansdominerande värld. Då det kanske kan bero på hormoner, men är arg på det ändå även om det inte skulle vara så. 
Och egentligen är jag inte arg på nån av er ovanstående. 
Utan jag är bara så jävla arg på den här förbannade foglossningen som aldrig försvinner! Då jag inte ens kan gå en längre promenad utan att få ont. Fy fan vad arg jag är, och det drar ner mitt humör och mående.