Två favoriter!

I fredags blev det äntligen dags för "pausen" som inte blev av förra helgen. Barnen sov hos farmor och farfar och vi for till Sundsvall för lite shopping, middag och bio! Jag köpte äntligen en ny telefon, vilken jäkla skillnad. Så skönt att slippa kolla genom tusen sprickor och sen att den inte behöver ladda varje sida/film i hundra år är ju ett hallelujah!
 
 
Men det jag hade sett framemot mest var ju bion och Tarantions nya film som jag väntat på i flera månader! The hateful eight. Min absoluta favorit regissör, ett geni! Älskar hans filmer och att jag sen upptäckte för ca 2 veckor sedan att min andra favorit, självaste Channing Tatum, var med i filmen gjorde ju inte längtan mindre precis. Det var det där röda, saftiga körsbäret på toppen! ;) Meeeen... tyvärr så blev jag lite besviken på filmen faktiskt. Den var brutal som vanligt, men lite för enformig och händelselös. Bummer! Den var inte direkt dålig, men med bara 3-4 scensättningar på en 2,8 timmars film kändes lite segt. Men jag ångrar inte att jag såg den. Sen en utdragen sovmorgon på lördan var bara sååå himla skönt! 
 
 

Så mycket bättre...

Jag kan gladeligen meddela att den här veckan har varit så mycket bättre än den förra! Maybe there is a god ändå som hör mina böner på sociala medier. ;) Mejja har varit tillbaka på dagis där hon fått utlopp för sin energi och jag och Majken har passat på och tagit min dagliga promenad ute i soluppgångarna, igår var det lite mulet men två dagar har solen verkligen visat sig från sin bästa sida! Wow vad fint det var! (Imorrn är det tillbaks ner i källaren igen, haha, ja men what to do, Mejja orkar ju inte gå så långt i min takt och jag vill inte gå när det är mörkt. Så jag går på löpbandet som står i källaren medan Majken sover sin lur ist. Och det är verkligen på håret att jag kan gå där nere då det är så lågt i tak, om jag hade varit 1 cm längre hade jag slagit i huvet haha!)
 
 
 
 
Igår var vi ner till Sörfjärn efter dagis och medan vi väntade på att mamma och pappa skulle komma hem så tog vi en promenad ner till stranden. Hade sånna vårkänslor då solen sken och det var plusgrader! Så härlig dag! Vi såg två som åkte längdskidor på stranden och barndomsminnena kom direkt till när vi brukade vara på stranden på vintern och fika och åka skidor och pulka, och med alla barndomsminnen följer oxå den där känslan "inga bekymmer" med! Så fort kroppen funkar som vanligt ska jag köpa mig ett par längdskidor som jag velat jättelänge, det om nåt kommer väl ge minnen och känslor tillbaka, har nog inte åkt sedan jag var liten tror jag...? Och som jag saknar mina och Mejjas promenader nere i Sörfjärn. Bara hon och jag, ingen tid att hålla reda på, bara gå runt på småvägarna och titta. ♥
 

Ursinniga Moder

Fyyy vilken pärs till vecka det varit alltså! Vi har varit hemma hela veckan pga magsjukebassiluskor och andra bakterier. Jag har varit så trött, less och inte haft ork till nånting. Humöret har verkligen varit nere på botten och det har det även varit hos flickorna. Hela veckan har det matvägrats, gnällts, gnölats, tjivats, grinats och skrikits (och inte bara på dagarna, även sent på kvällarna har det vaknats av det ena och det andra, är det inte nattskräck är det mardrömmar eller växtvärk!) Och jag har skällt, skällt och skällt - fy fan alltså vad less jag är på att höra min egen röst och dåligt samvete för det oxå, ingen ork alls till att vara en bra mamma... Jag älskar mina två små men för länge instängda i huset tillsammans kan det bli lite jobbigt. Kan inte gå ut nå ofta heller för då måste jag lyfta och bära minstingen som inte förstår att hon inte kan pulsa i djupsnön, och det mår inte min rygg så bra av = mitt tålamod ännu sämre! När sen helgens planer (/paus) blev inställda för oss vuxna och min kära sambo tyckte det passade bra med en låååååååång skotertur på söndan istället, var det sista droppen i vulkanen för mig! Om ni tycker er ha känt av skakningar i marken idag så var det bara jag som skälvde! 
 
 
Jag skulle vilja checka in på Yasuragi Hasseludden en vecka och återhämta mig. Få ro och ny energi - en välbehövlig paus! Nu har jag iaf spottat ur mig lite lava så förhoppningsvis kan min grund lugna ner sig lite för en ny (bättre) vecka! 
 
 
P.S. Det önskar jag mig när jag fyller 30, ett övernattningspaket på Yasuragi...