Grillsommar

Har precis tittat på Tinas matprogram för säsongen där hon grillade och jag skulle kunna döda för en köttbit just nu. Gaah. Funderar på vad jag tämligen kan ha i köket som skulle kunna stilla mina smaklökar. Tror inte ens jag har en sketen rökt skinkbit hemma. Frustrerande! Man ska inte titta på mat-/bakprogram hungrig.
 
Men är det nåt jag ska göra i sommar så är det att grilla. Tror jag satsar på Fredde i Solsidan. Hoho! Men det är ju sååå fruktansvärt gott! Bara en enkel liten hamburgare blir ju tusen gånger godare på en grill. Gjorde egen marinad när vi grillade för ett par helger sedan och satan i gatan vad god rostbiffen (ekologisk från närmsta bonde, det ni! ;) blev!
 
 
Här är receptet (2-4 port. kött):
 
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl äkta soja
- 1 tsk grillkrydda
- 0,5 tsk salt
- lite peppar
- 2 pressade klyftor vitlök
man kunde oxå ta i chilipeppar och/eller honung.
 
 
 
Förresten på tal om tv, vilket skönt avslut på Grey's säsongen! För en gångs skull fick man sitta och fnissa istället för att snyfta. :)

Gör ett val!

Jag hoppas att fler svenskar kommer rösta i September än vilka som röstade nu. Du hade kunnat gjort skillnad med din röst! Du höjer t.ex. SD's procent och ger dom större makt genom att inte rösta. Om man inte vet vilka man vill rösta på finns det test att göra för att se vilket parti som man har flest delade åsikter med. Eller för att citera Sanna Bråding "Välj åtminstone en hjärtefråga som du brinner för och kolla upp vilket parti som kämpar hårdast för den".
 
http://nyheter24.se/debatt/769627-oppet-brev-till-dig-som-inte-rostade-i-sondags
 

Sann livsglädje

Vilken helg och vilket väder! Sommaren anlände. Fick en försmak på vad som komma skall. Njuta av solen och åka runt på somriga små utflykter. I lördags var vi på kosläpp för första gången. Såå himla mysigt och roligt att se hur glada korna blev när dom fick komma ut! :D Jag blev faktiskt lite rörd av alltihopa, hahaha! Känsligaste människan i världen here I am! Men allvarligt, finaste idyllen, skuttande kor, sommarvärme, glada barn och vuxna. Det är då sann livsglädje för mig! ♥ Efteråt tog vi en mjukglass på Q8 följt av grill-lunch hos svärisarna där barna badade i poolen på gräsmattan.

Älskar Mejjas gunga som hänger i äppelträden. Speciellt nu när dom grönskar och blommar. Det ser så somrigt och idylligt ut! Love it!
 
 
På kvällen var det dags för årets Birsta City Husfest. En fest för alla som jobbar i Birsta-huset. Första gången jag var på det. Började där 2008... så det var väl på tiden det åh' haha! ;) Det var himla kul. God mat och umgänge med finaste kollegorna. Världens smaker (Det har öppnat en nu foodcourt med samma tema i huset) var temat och vi satt vid Mexico-bordet. Fick en sombrerohatt som sovenir. :D