Gertruds Farinbröd

Äntligen har jag fått receptet av farmor på det goda brödet hon brukar göra, som jag tkr smakar lite kola-aktigt. Jätte gott! Tips: Använd en stor bunke (och bakmaskin vore inte fy skam).


2 Kg Rågsikt/Lantbrödsmjöl
3 ägg
1 liter vatten
3 paket jäst
1 tsk salt
1 pkt farinsocker (500g)



♦ Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt och lös upp jästen med.

♦ Vispa äggen. Tillsätt de vispade äggen, salt och farinsockret i jästblandningen. Blanda i mjölet. Låt jäsa i ca 30 min.

♦ Baka ut till limpor eller kakor. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i ca 10 minca 200 grader.


Kommentarer :

#1: Simone

Haha! "Gertrud". Tror jag ska byta namn X)

skriven
#2: stina

åh ser jätte goda ut, måste jag nog prova :D

skriven
#3: Terese mattson

Ååå..det där såg jätte gott ut! =) Älskar hembakat men är heeelt värdelös på att baka. =( Såg en sida på FB där de visade bakverk som var så sagolikt vackra, säkert lika goda! Allt jag bakar blir fult och äckligt! hihi

skriven
#4: Therese

Simone: haha ja... ;) tror hon fått receptet av grannen (gertrud) därför det "heter" så. :)

stina: Ja gör det, dom är supergoda och saftiga! :)

Terese: Nä, du brukade väl baka mkt har jag för mig, när du bodde i haddång ;). men det där brödet är superlätt att göra!

skriven
#5: Josefine - Mamma till Alva

men åh så gott ! farinsocker lät spännande :)



sv: ja visst är lampan fin ? älskar Cult design ! :D

skriven
#6: Madde

hur gör du för att få bilden i eller sidan om texten? Gör du detta i PS?

skriven
#7: Therese

Madde: du markerar bilden och trycker på vänstercentrera och flyttar den sen dit du vill ha den! :)

skriven

Kommentera inlägget här :